tisdag 23 december 2008

Risgrynsgröt

Förut köpte jag alltid ett gäng risgrynsgrötrullar inför julafton. Sedan slog det mig att jag MÅSTE kunna detta själv. Förra året blev det därför en sådan laddning med gott resultat. Likaså i år. Jag kokar min gröt både på spisen och i ugnen och det är väldigt enkelt. Klart mycket godare än köpegröten också! :) Tomten har fått sin portion ute på trappan. Förra gången höll han på att glömma bort den så vi får hoppas att han har bättre minne i år! Ha ha...

Risgrynsgröt
10 portioner

4 dl grötris
8 dl vatten
1 tsk salt

12 dl mjölk
1 msk strösocker
1 kanelstång

Koka ris, vatten och salt ca 10 min tills vattnet har kokat in. Tillsätt mjölk, socker och kanelstång. Koka upp under omrörning. Ställ grytan i ugnen, vid 100 grader, ca 1 timme. Vid uppvärmning, späd med lite extra mjölk.

Tomtens portion med mycket kanel (eller "kamel" som dottern säger och "peppar" som sonen kallar det...)!

3 kommentarer:

Anonym sa...

God Jul!!

Anonym sa...

God Jul!

Anonym sa...

min son gjorde på italiensk risotto-ris. mkt gott det också!!
grötris är nog även det en bluff. liksom rullarna. :-)