tisdag 13 maj 2008

Goda spett med soltorkade tomater och basilika


Dessa köttfärsspett smakade mycket gott tillsammans med bulgur, sallad med tomater, majs, gurka, avokado, fetaost, oliver och solrosfrön samt en röra med yoghurt, ruccola, lite riven ost och vitlök. Passar utmärkt att servera på en buffé. Spetten tillagas i ugnen, vilket gör att man kan spara in på fettet.

Köttfärsspett med soltorkade tomater och basilika
10 st

10 grillspett av trä (eller dela 5 st)

500 g nötfärs
4 soltorkade tomater, hackade
2 tsk kalvfond
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
½ dl fryst basilika
½-1 dl vatten

Lägg träspetten i blöt. Blanda samman alla ingredienser. Forma färsen kring spetten och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen vid 225 grader, ca 12-13 minuter.

3 kommentarer:

lina sa...

Min favorit smaksättning helt klart!!!!

Anonym sa...

Har inte hunnit titta på din sida på jättelänge, pga du vet vem...
Nu ska jag testa dina köttfärsspett. Älskar enkla recept!!
Hälsningar Pernilla

fruktsallad sa...

lina: Ja, det kan inte bli fel!

pernilla: Kul att du kikar in igen! Det ska bli kul att ses snart!