måndag 19 maj 2008

Räkröra till laxen

Idag rörde jag ihop en enkel sås som passade alldeles utmärkt till den ugnsstekta laxen. Fyraåringen tyckte det var jättegott, medan tvååringen bara ville ha vanlig vit sås (dvs enbart yoghurt...). Maken var eld och lågor.

Räkröra
3-4 portioner

250 g räkor med skal (eller gärna mer!)
½ liten röd lök, mycket fint hackad
2 dl turkisk yoghurt
ev 1 tsk majonnäs
2 msk fryst dill
2 msk fryst gräslök
salt, peppar

Skala räkorna och hacka dem grovt. Blanda med övriga ingredienser och ställ i kylen ca 30 minuter.

4 kommentarer:

lina sa...

Vad gott det låter! Tyvärr har min son svårt för sånt som är ihopblandat, men det funkar ju att lägga räkor vid sidan om!

fruktsallad sa...

Ja, samma här. Jag blev förvånad när sonen ville ha mer, nästan så att han bara ville ha sås. Nu har det blivit standard att vi alltid har lite naturell sås för den som vill... kanske fel.

Magnus sa...

Den skriver vi opp; tack!

Allt gott/Magnus

fruktsallad sa...

magnus: ja, gör det, den var toppen! Trevlig kväll!