fredag 9 maj 2008

Köttfärsrisotto


Nej, detta är ingen fredagsmat, dock en trevlig och enkel vardagsrätt som uppskattas av hela familjen (nåja, dottern petade som vanligt...). Jag serverade med rostade grönsaker, mycket gott.

Köttfärsrisotto
4 portioner

2 dl aborioris
4 dl vatten
1 kalvbuljongtärning

Koka riset enligt förpackningens anvisning.

400 g nötfärs
1 liten gul lök, hackad
6 färska champinjoner, skivade
lite margarin att steka i
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk smulad oregano
½ tsk malen koriander
1 msk soja
1-2 msk tomatpuré
svartpeppar

5 dl ärtor, majs, paprika

Fräs lök och champinjoner i lite margarin några minuter. Tillsätt nötfärs, finfördela och bryn tills vätskan kokat in. Krydda med salt, spiskummin, paprika, oregano, koriander, soja, tomatpuré och svartpeppar.. Tillsätt grönsaksblandningen och låt bli varmt. Blanda med det färdigkokta riset.

Inga kommentarer: