Dessa köttfärsspett smakade mycket gott tillsammans med bulgur, sallad med tomater, majs, gurka, avokado, fetaost, oliver och solrosfrön samt en röra med yoghurt, ruccola, lite riven ost och vitlök. Passar utmärkt att servera på en buffé. Spetten tillagas i ugnen, vilket gör att man kan spara in på fettet.
Köttfärsspett med soltorkade tomater och basilika
10 st
10 grillspett av trä (eller dela 5 st)
500 g nötfärs
4 soltorkade tomater, hackade
2 tsk kalvfond
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
½ dl fryst basilika
½-1 dl vatten
Lägg träspetten i blöt. Blanda samman alla ingredienser. Forma färsen kring spetten och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen vid 225 grader, ca 12-13 minuter.
3 kommentarer:
Min favorit smaksättning helt klart!!!!
Har inte hunnit titta på din sida på jättelänge, pga du vet vem...
Nu ska jag testa dina köttfärsspett. Älskar enkla recept!!
Hälsningar Pernilla
lina: Ja, det kan inte bli fel!
pernilla: Kul att du kikar in igen! Det ska bli kul att ses snart!
Skicka en kommentar