måndag 26 maj 2008

Fläskytterfilé med mango- och tomatsås


Från Ica kommer detta recept som jag provade i helgen då vi hade gäster. Jag hade dock fläskytterfilé istället för fläskfilé. Dessutom blev det inte grillat, utan jag stekte skivor av filén och lade i en ugnssäker form. Hällde sedan såsen över och gratinerade i ugnen ca 20-30 minuter. Rostade sötpotatis, röd och gul paprika samt färska champinjoner i ugnen. Allt serverades med jasminris. Mums.

Grillade fläskfiléspett med rostad sötpotatis, tomat och mangosås
4 portioner

1 msk rapsolja

1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
250 g djupfryst tärnad mango
400 ml kokosmjölk, lätt
1 hönsbuljongtärning
2 gula paprikor
4 grillspett

Sätt ugnen på 225°C. Skölj och skär sötpotatisen i bitar 3x3 cm. Blanda bitarna med 1 msk rapsolja, salt och peppar. Lägg sötpotatisen på en plåt, sätt mitt i ugnen i ca 20 minuter. Skala och finhacka löken. Skär tomaterna i tärningar. Fräs löken och tomatpurén i lite rapsolja. Tillsätt tomater, mango, kokosmjölk och hönsbuljongtärningen. Koka sakta i 10 minuter. Smaksätt med salt, peppar och limesaft. Skär fläskfilén i bitar, ca 2x2 cm. Dela, kärna ur och skär paprikan i lika stora bitar som fläskfilén. Varva kött och paprika på spetten, lika mycket av varje på varje spett. Grilla spetten på dryg medelvärme i 8-10 minuter, krydda med salt och peppar, vänd ofta. Servera spetten med sötpotatis och tomat/mangosås samt sallad.

3 kommentarer:

Anonym sa...

hallå i stugan! allt bra ´med er? här är lilltjejen superförkyld så det är inte alls roligt! måste bara fråga om det är du eller jag som står på tur att skriva brev?

fruktsallad sa...

Hm, det är min tur! Sorry, mycket att göra och tänka på nu... Trist med förkylning. :( Här är vi friska än så länge.
Kram

Anonym sa...

ingen fara! tänkte bara så det inte var min tur...
härligt med sommarvärme!