4 port
1 stor gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, varav två hackade och en pressad
1 msk olja
½ tsk mald kanel
½ tsk kardemumma
1 liter vatten
1 tetra tomatkross
2 grönsaksbuljongtärningar
1 hönsbuljongtärning
2 potatisar, tärnade
2½ dl röda linser
2 msk tomatpuré
salt, peppar
ev citron till servering
Fräs lök och den hackade vitlöken i oljan. Låt kryddorna fräsa med någon minut. Tillsätt vatten, tomatkross, buljongtärningar, potatis, linser och tomatpuré. Låt koka upp och småkoka under lock 20-30 minuter tills linserna mosat sig. Smaka av med pressad vitlök, salt och peppar. Servera eventuellt med pressad citron (fast jag gillade den nästan mer utan...).
2 kommentarer:
Linser är så gott! Ska testa din variant också.
Ha det bra! Kram!
Underbart! Tackar!
Turkiskt är underbart!
Skicka en kommentar