Idag blev det en mustig och god köttfärssoppa med kidneybönor. Fast som jag sade till mannen sedan; linssoppor är SÅ mycket godare! Är helt såld på det! :) Men sonen åt glatt (fast alla grönsaker gillades inte...) och det var ju bra. En lång ingredienslista blev det, låt dig inte avskräckas för det är mycket enkelt att göra! :) Tyvärr glömde jag fota... Sorry!
4-5 portioner
1 stor gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
200 g nötfärs
1 msk olja
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 morot, tärnad
2 potatisar, tärnade
1 liten palsternacka, tärnad
1 bit rotselleri, tärnad
1,2 l vatten
1 förpackning tomatkross
2 hönsbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
1 paprika, tärnad
1 burk kidneybönor
salt, peppar
Fräs lök, vitlök och nötfärs i oljan tillsammans med kryddorna. Tillsätt rotfrukterna, vatten, tomater, buljongtärningar och tomatpuré. Låt soppan småkoka under lock ca 30 minuter. Tillsätt paprikan mot slutet och kidneybönorna precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar