fredag 4 april 2008

Tjock pizza


Idag önskade maken sig tjock pizzabotten. Själv föredrar jag den tunna, men vad gör man inte?! ;) Och visst blir det gott! Vi hade tomatsås, tacofärsrester, knaperstekt bacon, champinjoner, oliver, rödlök, fetaost och riven ost. Riktigt smaskigt och onyttigt med andra ord... Till denna blev det en pizzasallad, med vitkål och paprika denna gång. Jag är såå mätt!

Tjock pizzabotten (till en långpanna)

1/4 pkt jäst
knappt 1 tsk salt
1 tsk flytande honung
1 msk olja
2½ dl vatten
1 tsk bakpulver
1 dl havrekli
5-6 dl siktat dinkel

Lös jästen i saltet och honungen. Tillsätt olja och vatten (kallt om du kan jäsa ett par timmar). Blanda bakpulvret med havrekli och blanda i degbunken. Tillsätt mjöl tills du får en smidig deg. Jäs övertäckt.

Kavla och tryck ut degen i en långpanna. Lägg på önskad topping och grädda mitt i ugnen vid 225 grader, ca 12-15 min, tills osten fått fin färg.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mumsigt fredagsmys... Vi köpte hus igår...:)Nu får ni komma i sommar och hälsa på i nya huset, så kan vi gå ut och dansa till Mr vain och grabbarna får vara hemma och ta en whiskey... Kram N

fruktsallad sa...

Åh, vad kuuul! Det ska bli spännande att se! Grattis! Vi ska definitivt gå ut och dansa! :)
Kram M