söndag 20 april 2008

Grillpremiär!

Valborgsmässoafton brukar för oss betyda grillpremiär. Men idag har det ju varit så härligt väder och då kom sonen, 4 år, med förslaget om att vi skulle grilla. Klart vi gör, sa vi. Så det blev grillspett med entrecôte (jag marinerade en timme i olja, soja, balsamvinäger, grillkrydda, salt och peppar), ugnsrostade rotsaker, tomat- och parmesanröra samt en grönsallad. Röran var ny för dagen och den blev omtyckt. Kommer definitivt att göras igen! Härligt att grillsäsongen har startat! :)


Tomat- och parmesanröra
4 portioner


ca 2 dl turkisk yoghurt
2 soltorkade tomater i olja (låt dem rinna av på hushållspapper)
½ liten rödlök
2 msk riven parmesanost
salt, peppar


Mixa samman yoghurt, tomater och rödlök. Tillsätt parmesanost, rör om. Salta, peppra och låt stå en timme i kylen innan servering.

Inga kommentarer: