Jag fick ett tips från vännen M att det fanns ett så gott köttbullsrecept i Nya Annas mat. Och visst är de goda! Mycket goda! Uppskattades av hela familjen. Fast jag har svårt att få dem helt runda. Det måste jag verkligen öva på.
Till ca 70 små köttbullar:
500 g nötfärs
2 dl buljong (jag använde kalvfond, ca ½ msk)
4 msk ströbröd
½ fint hackad fräst gul lök
1 ägg
1½ tsk salt
1/4 tsk mald svart- eller vitpeppar.
Mät upp ströbrödet i en bunke. Häll på buljongen och låt svälla några minuter. Tillsätt köttfärs, gul lök (observera att den ska vara fräst innan), ägg, salt och peppar. Arbeta ihop smeten ordentligt. Rulla små runda köttbullar och stek dem i lite margarin. Ta inte för många köttbullar i stekpannan samtidigt.
1 kommentar:
Minska lite på fonden så blir dom perfekta
Skicka en kommentar