söndag 27 april 2008

Ugnsbakade grönsaker


Dessa grönsaker är ett perfekt tillbehör och jag kan äta dem jämt! :) Mängderna får man själv anpassa efter hur många man är som ska äta...

Lägg i en långpanna:

färska champinjoner, delade
squash, grovt skuren
rödlök i klyftor
paprika i grova bitar, gärna olika färger
vitlök, hackad

Strö/häll över:

torkad basilika (eller annan örtkrydda), snåla inte
salt
2 tsk olivolja
2 tsk vit balsamvinäger

Blanda samman ordentligt. Tillaga i ugnen, 225 grader, ca 15-20 minuter.

Lägg på tomater, vanliga eller cocktail (använder du vanliga får du skära dem i grova bitar) och ugnsbaka ytterligare 15 minuter ungefär.

Lägg ruccola på ett stort fat och lägg på de varma grönsakerna när det är färdiga. Strö över rostade, saltade solrosfrön.

1 kommentar:

Anonym sa...

åh jag skäms för att brevet blev så sent!! glömde dessutom att lägga på det, men nu har du fått det hoppas jag...
var hem till byn i söndags, men det var inte speciellt spännande..