Det är så gott med en kladdig chokladkaka med någon form av topping. Denna gång testade jag att ha nougattryffel ovanpå.
Chokladkaka med nougattryffel
15-20 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tryffel:
1 dl vispgrädde
2 msk smör
250 g Odense nougat
1 dl vispgrädde
2 msk smör
250 g Odense nougat
blandade rostade nötter (jag hade val- och pecannötter)
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka nougaten, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan. Strö över nötter. Låt stå kallt minst 1 timme före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar