fredag 2 maj 2008

Dinkelsallad med kronärtskocka och melon


Denna sallad blev ett supergott tillbehör och kommer passa fint till sommarens grillkvällar. Igår serverades den till solros- och parmesanpanerad kycklingfilé.

Dinkelsallad med kronärtskocka och melon
4-5 portioner

2 dl hel dinkel
70 g färsk spenat, sköljd
1 burk kronärtskocksbottnar, avrunna och skurna i bitar
½ galiamelon, skuren i tärningar
25-30 svarta oliver
1 tsk örtagårdskrydda (eller varför inte italiensk salladskrydda?)
1 msk olivolja
salt, peppar

Koka dinkel enligt förpackningens anvisning, men med en hönsbuljongtärning istället för salt. Låt svalna. Blanda med spenat, kronärtskocka i bitar, melon, oliver, krydda, olivolja, salt och peppar.

2 kommentarer:

Familjen Granath sa...

Vad duktig du är med all mat:)Det blev inget Gävle pga feber hos tösen. Men nu börjar det bli bättre. Sånt ät livet.


ps Vi har beställt en ny vagn från UK idag. Spännande. Nypris med allt 5500, på Babyland 8500 så vi tjäna mkt på det.Det blev en syskonvagn sport,grå med syskonsits och mjuklift,åkpåse, trehjuling, Phil & Teds var märket.Mycket bra då man bor i storstaden och ska ta sig fram. Den är populär här och ska vara suverän då men lätt gör om den till singelvagn...Emmaljungan är såld, hur går det för er..hi hi

Kram på er

Fam Granath

fruktsallad sa...

Hej! Trist med feber... Vi har kommit så långt att vi tvättat och fotat vagnen. Den ska ut för försäljning snarast, kanske ikväll? ;)

Kram!