tisdag 3 februari 2009

Thailax


Vår nyaste HK-bok innehåller många trevliga recept som jag vill testa! :) Thailaxen visade sig bli mycket god också! Synd att laxen är så dyr så vi kan inte testa detta i skolan. I alla fall inte om alla ska göra det... :( Det skulle vara broccoli i själva grytan, men det hade inte jag... Jag serverade med uppfrästa frysta wokgrönsaker och mathavre (eller var det matvete?)

Thailax
4 portioner

15 cm purjolök, strimlad
1 röd paprika, hackad
1 msk riven ingefära
2 vitlöksklyftor (varav den ena hackad och den andra pressad)
½ msk olja
2 dl vatten
1 burk kokosmjölk, lätt
2 tsk röd curry
1 msk fisksås
1 tsk råsocker eller annat socker
4 portionsbitar lax à 150 g
2-3 msk maizena ljus redning

Till servering:
lime- eller citronklyftor
ris eller annan grynsort

Fräs purjo, paprika, den hackade vitlöksklyftan och ingefära i olja. Tillsätt vatten, kokosmjölk, röd curry, fisksås, socker och den pressade vitlöksklyftan. Låt koka på svag värme utan lock några minuter. Skär laxen i kuber och lägg i grytan. Låt koka på svag värme under lock tills laxen är färdig, ca 5 min. Red eventuellt grytan med maizena (jag gjorde det innan laxen lades i).

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det här måste jag defintivt test för det låter supergott! Jag har aldrig ätit lax som thaimat, men lax är alltid gott så det smakar nog super!

Hanna sa...

Håller med Anna här ovanför, det där lät verkligen supergott. Måste testas!

lina sa...

Åh, jag måste ta och köpa hem fisksås och testa detta. Har även sett massa thai recept i buffe´som jag vill laga till. Mums!

fruktsallad sa...

anna: det var första gången, men inte sista, jag gjorde lax såhär! Mums!

Hanna: Hoppas att du gillar det!

Lina: Ja, det fanns en del spännande recept i Buffé. Det är bäst att passa på när man ändå köper hem ingredienserna!