2 kycklingfiléer, ca 250 g
½ pkt bacon
2 gula lökar
2 morötter
1 bit rotselleri, ca 100 g
1 l hönsbuljong (två tärningar)
1 1/2 dl röda linser
2 tsk basilika (kan med fördel bytas mot timjan)
några varv peppar från kvarnen
1/2 dl hackad persilja
1 msk vetemjöl
ca 2 dl lättmjölk
ev 1/2 tsk salt
Skär kyckling och bacon i tärningar. Skala lök, morötter och selleri. Skär allt i småbitar. Fräs baconet i en stekpanna och låt rinna av på hushållspapper. Fräs grönsakerna i lite olja i en kastrull. Häll på buljongen och låt det koka upp. Lägg i linserna, kycklingen och krydda med basilika och peppar. Låt soppan koka ca 20 min. Vispa ut mjölet i mjölken och rör ner den och persiljan. Låt koka 3 min. Smaka av med salt. Servera med bröd.
2 kommentarer:
Ska provas ikväll!!
Mvh
Kul! Hoppas att det smakade! :)
Skicka en kommentar