Hm, jag är nog väldigt gottesugen just nu, för här bunkras det upp i frysen! :) Jag älskar mazariner och tosca är inte helt fel. Därför är detta en härlig kombination som jag har bakat ett flertal gånger. Receptet kommer från en veckotidning, minns ej vilken.
Mördegsbotten
3 dl vetemjöl
½ dl strösocker
100 g margarin
1 litet ägg
Blanda mjöl och socker i matberedaren. Finfördela smöret däri till en grynig massa. Tillsätt ägg och arbeta raskt ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Ställ kallt 1 timme.
Fyllning
½ dl strösocker
100 g margarin
1 litet ägg
Blanda mjöl och socker i matberedaren. Finfördela smöret däri till en grynig massa. Tillsätt ägg och arbeta raskt ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Ställ kallt 1 timme.
Fyllning
50 g margarin
150 g mandelmassa
2 ägg
3 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver
Lägg smör, mandelmassa, ägg, mjöl och bakpulver i matberedaren. Rör samman till en smet. Häll över smeten i mördegsskalet. Grädda kakan i ugnens nedre del, 200º, ca 20 minuter tills fyllningen börjar få färg.
Nöttosca
150 g mandelmassa
2 ägg
3 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver
Lägg smör, mandelmassa, ägg, mjöl och bakpulver i matberedaren. Rör samman till en smet. Häll över smeten i mördegsskalet. Grädda kakan i ugnens nedre del, 200º, ca 20 minuter tills fyllningen börjar få färg.
Nöttosca
100 g margarin
1 ¼ dl strösocker
½ dl honung
2 msk vetemjöl
1 dl sötmandel
2 dl hasselnötter
1 dl valnötter
Blanda ingredienserna i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning tills allt blandats och tjocknat. Fördela över kakan. Fortsätt grädda mitt i ugnen 15-20 min tills toscan fått fin färg.
1 ¼ dl strösocker
½ dl honung
2 msk vetemjöl
1 dl sötmandel
2 dl hasselnötter
1 dl valnötter
Blanda ingredienserna i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning tills allt blandats och tjocknat. Fördela över kakan. Fortsätt grädda mitt i ugnen 15-20 min tills toscan fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar