Fredagsmyset igår bestod av denna härliga paj, perfekt såhär i svamptider (kanske för tidigt för trattisar?! Jag tog mina ur frysen...). Receptet kommer från Mat-Tina och jag har modifierat det lite.
4 port
Pajdeg:
50 g rumstempererat margarin
4 dl vetemjöl
1½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
Fyllning:
400 g nötfärs
1 gul lök eller två små röda lökar
Pajdeg:
50 g rumstempererat margarin
4 dl vetemjöl
1½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
Fyllning:
400 g nötfärs
1 gul lök eller två små röda lökar
½ liter kantareller, gärna trattisar (champinjoner går minst lika bra)
2 skalade vitlöksklyftor
Salt och peppar
Olja till stekning
Täcke:
4 dl lätt creme fraiche (här går det bra med mini fraiche)
2 msk lättmajonnäs
2 dl riven mager lagrad ost
Pajdeg:
Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda samman till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform.
Fyllning:
Skiva löken tunt, krossa vitlöksklyftorna. Fräs i olja tillsammans med svampen. Låt det hela få färg. Putta upp det mot kanterna av pannan och bryn köttfärsen. Blanda alla ingredienser och smaksätt med salt och peppar. Lägg blandningen i pajskalet.
Täcket:
Blanda creme fraiche och majonnäs. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten. In i ugnen, 200º, 20-30 minuter.
Servera med sallad! Mums!
2 skalade vitlöksklyftor
Salt och peppar
Olja till stekning
Täcke:
4 dl lätt creme fraiche (här går det bra med mini fraiche)
2 msk lättmajonnäs
2 dl riven mager lagrad ost
Pajdeg:
Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda samman till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform.
Fyllning:
Skiva löken tunt, krossa vitlöksklyftorna. Fräs i olja tillsammans med svampen. Låt det hela få färg. Putta upp det mot kanterna av pannan och bryn köttfärsen. Blanda alla ingredienser och smaksätt med salt och peppar. Lägg blandningen i pajskalet.
Täcket:
Blanda creme fraiche och majonnäs. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten. In i ugnen, 200º, 20-30 minuter.
Servera med sallad! Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar