Mina nior lagade denna gryta för ett par veckor sedan och de tyckte att det var mycket gott. Jag blev inspirerad och idag var det så dags! :) Serverade med bulgur och wokade grönsaker. Definitivt mersmak! Tur att det blev matlådor till både mig och maken i morgon... :)
4 pers
ca 700 g kycklingfilé
1 gul lök
ca 300 g vitkål
½-1 paprika
1 msk olja
1½ tsk curry
1 tsk paprikapulver
1 tsk riven färsk ingefära
1 hönsbuljongtärning
3 dl vatten
2 tsk soja
1-2 vitlöksklyftor
1 äpple
ca 1½ msk maizena redning
1 burk mini fraiche
salt, peppar
Strimla kycklingen och lägg åt sidan. Hacka löken. Strimla vitkål och paprika. Fräs löken tillsammans med curry i en stor gryta eller stekpanna. Tillsätt grönsakerna och kycklingen och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt kryddor, buljongtärning, vatten och soja. Låt småputtra under lock ca 10-15 minuter. Pressa i vitlöken. Skär äpplet i tärningar och lägg i grytan. Låt det puttra en stund. Red av med maizena och tillsätt mini fraiche. Låt koka upp och puttra ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar