måndag 24 september 2007

Orientalisk kycklinggryta


Mina nior lagade denna gryta för ett par veckor sedan och de tyckte att det var mycket gott. Jag blev inspirerad och idag var det så dags! :) Serverade med bulgur och wokade grönsaker. Definitivt mersmak! Tur att det blev matlådor till både mig och maken i morgon... :)

4 pers

ca 700 g kycklingfilé
1 gul lök
ca 300 g vitkål
½-1 paprika
1 msk olja
1½ tsk curry
1 tsk paprikapulver
1 tsk riven färsk ingefära
1 hönsbuljongtärning
3 dl vatten
2 tsk soja
1-2 vitlöksklyftor
1 äpple
ca 1½ msk maizena redning
1 burk mini fraiche
salt, peppar

Strimla kycklingen och lägg åt sidan. Hacka löken. Strimla vitkål och paprika. Fräs löken tillsammans med curry i en stor gryta eller stekpanna. Tillsätt grönsakerna och kycklingen och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt kryddor, buljongtärning, vatten och soja. Låt småputtra under lock ca 10-15 minuter. Pressa i vitlöken. Skär äpplet i tärningar och lägg i grytan. Låt det puttra en stund. Red av med maizena och tillsätt mini fraiche. Låt koka upp och puttra ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer: