torsdag 12 februari 2009

Kycklingpaj med tacosmak


Denna kycklingpaj fick lysande omdömen hos Matplatsen och jag var bara tvungen att testa jag med! Mums, vad god den är! Det enda jag gjorde var att byta ut pajdegen och lade till en paprika i fyllningen. Jag gjorde den goda pirogdegen och tänkte att den skulle passa även som pajdeg. Det gjorde den! :)

Kycklingpaj med tacosmak
4 portioner

Pajdeg:
50 g smör
3 dl dinkelsikt
1 dl havrekli
1 kokt kall potatis
1 äggula
3 msk kallt vatten
1 tsk salt
Blanda alla ingredienserna till degen i en matberedare och kör 1 minut. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen medan du gör fyllningen.

Fyllning:
1 grillad kyckling (jag tog 2 stora kycklingfiléer,tillagade i ugnen och skar i mindre bitar)
1 gul lök, hackad
3 dl skuren vitkål, strimlad
1 paprika, skuren i bitar
1 msk smör/olja
1 påse taco-kryddmix
1 liten burk créme fraiche
1 dl grädde
salt, peppar
1-2 dl riven lagrad mager ost

Fräs lök, vitkål och paprika i smör eller olja. Tillsätt kycklingbitarna, kryddor, crème fraiche och grädde. Rör om och låt puttra en stund. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna en stund.

Tryck ut pajdegen i en pajform. Häll kycklingröran i skalet (som du eventuellt kan förgrädda innan) och strö över osten. Gratinera i ugnen, vid 225 grader, ca 25 min.

1 kommentar:

Familjen Granath sa...

Gjorde denna igår inför lördagsmyset:) Mycket gott. Gjorde om det lite då jag inte orkade gå till affären så jag tog det vi hade hemma...Bytte ut recept på pajskal till en enklare variant tog grahamsmjöl bara. Dessutom blev det bara creme fraiche ej grädde och salladskål istället för vitkål. MUMS maken uppskattade detta mycket, kul och tack!