Åh, dessa scones blev i mitt tycke helt underbara! Saftiga och goda och perfekta till en soppa (just idag blev det potatissoppa med palsternacka och blomkål). Vi hade gjort dem med eleverna i skolan innan så jag visste i förväg att de blev bra. Var ju tvungen att testa hemma med! Vi bakade olika sorters smaksatta scones i skolan och för den som vill kan man testa dessa med...
Citrondoftande solrosscones och andra varianter
2 runda kakor (8 portionsbröd)
2½ dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
1 dl rostade solroskärnor (jag hade hälften saltade och hälften naturella)
rivet skal från ½ citron
½ dl olja
2 dl mjölk
Byt ut smaksättningen mot:
- 1 vitlöksklyfta, pressad + 2 msk hackad persilja (vitlöksscones)
- 1 tsk oregano + 1 tsk basilika (pizzascones)
- 1 msk socker + 1 tsk stött kardemumma (kardemummascones - när man är sugen på något sötare)
Blanda mjöl, bakpulver, salt, solroskärnor och citronskal i en bunke. Tillsätt olja och mjölk och rör snabbt samman till en kladdig deg. Klicka ut degen i två högar på bakplåtspappersklädd plåt. Mjöla händerna och platta ut till två runda kakor, ca 2 cm tjocka. Skåra ett kryss i varje kaka. Grädda mitt i ugnen, vid 250 grader, ca 10 min.
4 kommentarer:
mmm vad gottt!!!
Åh vilka spännande!! Det där måste också testas! =)
åh, vad gott det låter..
Viktig människa: Kul att du hittat hit! :) De blev verkligen jättegoda!
Hanna: en klar favorit hos mig!
Nina: Mmm, gav definitivt mersmak!
Skicka en kommentar