Det lär ju finnas ett antal olika varianter på "Chicken curry" och här är ett sätt att göra den på. Jag hittade ett recept som såg så gott ut i en av mina ärvda veckotidningar. Jag gjorde den relativt mild och skulle personligen öka på kryddmängden något. Jag serverade med banan, mango chutney, cashewnötter och russin i små skålar vid sidan om. Gott! Basmatiris till också.
Chicken curry
4 portioner
ca 4 kycklingfiléer
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, skivade
1 äpple, tärnat
lite margarin att steka i
2 tsk curry (ta gärna 1 msk)
2 tsk curry (ta gärna 1 msk)
½ tsk röd currypasta (kanske 1 tsk?)
1 burk kokosmjölk, lätt
1 hönsbuljongtärning
ev maizenaredning
Tillbehör:
skivad banan
mango chutney eller mango i bitar
russin
rostade cashewnötter
Strimla kycklingfiléerna och stek runt om i lite margarin. Lägg över i en gryta där du först fräst lök, vitlök och äpple tillsammans med curryn och currypastan. Häll på kokosmjölken och lägg i buljongtärningen. Puttra under lock ca 15-20 min. Red eventuellt av med lite maizenaredning.
2 kommentarer:
Låter supergott! Goda tillbehör också!
det ser spännande ut! måste försöka komma ihåg att prova åxå, nångång.. :)
ha en mysig helg!
Skicka en kommentar