Vanligtvis brukar vi ha fullt med bröd i frysen, men nu var det nästan slut. Denna vecka är redan tuff och då passar det med något lättbakat. Jag gillar detta långpannebröd som kommer från tidningen Matmagasinet. Här ska man pensla med ägg och strö över pumpafrön. Kan tänka mig att det blir suveränt gott, men det går inte hem här...
Långpannebröd med dinkel och havrekli
24 bitar
1 pkt jäst
8 dl fingervarmt vatten
300 g havrekli
2 tsk salt
5 dl fullkornsdinkelmjöl
2 dl grovt rågmjöl
5 dl ljust dinkelmjöl
Ev ägg och pumpafrön till dekoration
Smula jästen och häll på vattnet. Tillsätt övriga ingredienser, men spara ½ dl av det ljusa dinkelmjölet till utbakningen. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 min med degkrokar på elvispen. Lägg bakplåtspapper i en långpanna och häll i degen. Ta mjölet som är kvar och klappa ut degen i långpannan. Skåra med degskrapa 24 bitar. Jäs under bakduk ca 50 minuter. Pensla ev och strö över pumpakärnor. Grädda mitt i ugnen , vid 225 grader, ca 20 min.
4 kommentarer:
Låter gott
Åh,det måste jag prova!
blir baksugen! :)
Brödet blir verkligen gott och mättande! Enkelt också, och det är ju inte fel! :)
Skicka en kommentar