fredag 19 december 2008

Äppel- och fikonchutney


Äntligen jullov! Pustar nu ut och kan ägna mig helt åt julen! Härligt! :)

Jag gav två kollegor en varsin burk äppel- och fikonchutney (recept från senaste Buffé). God allroundchutney, som kanske inte passar till ost (men vad vet jag?) men definitivt som tillbehör på julbordet eller till fläsk och kyckling. Perfekt att ge bort!

Äppel- och fikonchutney
8-10 portioner (eller två burkar av mindre sort)

400 g äpplen
200 g torkade fikon
1 gul lök
1 dl råsocker
1/2 dl äppelcidervinäger
1 kanelstång
1 tsk salt

Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Skär fikonen i bitar. Skala och hacka löken. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka utan lock på svag värme ca 40 minuter (jag kokade dock med lock halva tiden och utan resterande tid). Ös upp chutneyn i varma, väl rengjorda glasburkar och sätt på lock. Förvara svalt. Håller 3–6 månader.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varit mycket här med den här veckan :)
Du har hunnit lagt ut så mycket recept som jag vill prova. Får nog kika in i morgon och välja ut några att skriva ut ;)
ha nu en trevlig helg!

fruktsallad sa...

Vad roligt att höra! Kul att inspirera! :) Trevlig helg!