söndag 7 december 2008

Biff, rostade rotsaker med getost och örtig vinsås


Idag blev det riktigt festligt och gott till middag. Vanligtvis äter vi lite mer vardagsmat på söndagarna. Idag kände jag dock för att steka en bit kött. Rostade rotsaker var ett tag sedan vi hade och jag lade på några skivor getost mot slutet i ugnen. Getosten fick smälta lite och ge god smak. Till detta kokade jag ihop en sås med vitt vin och örter. Gott!

Örtig vinsås
4 portioner

1 dl vitt vin
1 dl vatten
1 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
1 tsk torkad timjan och rosmarin
1½-2 dl laga lätt grädde
salt, peppar

Vispa ihop vin, vatten och mjöl i en liten kastrull. Låt koka upp och puttra på svag värme några minuter. Vispa om då och då. Tillsätt fond, örtkryddor och grädde. Puttra ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. Späd ev med lite vätska om du tycker såsen blir för tjock.

1 kommentar:

Anonym sa...

ser smaskens ut!