Kebabspett och yoghurtsås med vitlök och mynta
4 personer
10 träspett
500 g nötfärs
½ riven gul lök
1 ägg
1 dl mjölk
1½ tsk mald spiskummin
1 tsk salt
svartpeppar
Sås:
2 dl matyoghurt
1 liten pressad vitlöksklyfta (mer om du gillar starkt)
1-2 krm torkad mynta
salt, peppar
Blötlägg spetten.
Blanda ingredienserna till såsen och låt stå svalt medan resten av maten tillagas.
Blanda ingredienserna till köttfärsen i en bunke. Forma avlånga biffar kring träspetten och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen, vid 225 grader, ca 12-13 min. Kontrollera att spetten är färdiga inuti.
3 kommentarer:
tackar! det ska vi prova i veckan! :)
Låter verkligen jättegott!
nina: hoppas det smakar!
spralligast: Mm, och så enkelt! :)
Skicka en kommentar