onsdag 19 november 2008

Indisk kikärtsgryta med kokos och garam masala

Åå, jag skulle kunna äta indiskt mycket oftare. Blandningen av rätterna på buffén var så god. Denna gryta uppskattades mycket. Receptet kommer ursprungligen från tidningen Laga Lätt, men jag minskade ner på tomaterna och en aning på kryddorna. Passar fint att servera med basmatiris eller på en buffé. Så här gjorde jag:

Indisk kikärtsgryta med kokos och garam masala
4-5 portioner (eller fler om det är på en buffé)

2 gula lökar, fint hackade
1 röd chili, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk färsk riven ingefära
1 msk rapsolja
2 tsk gurkmeja
1 msk garam masala
1 burk krossade tomater à 500 g
1 burk kokosmjölk, gärna lätt
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl hackad koriander eller persilja (undrar om inte jag missade detta?)
4 stora kokta potatisar, skurna i bitar
2 burkar kikärtor, sköljda och avrunna

Fräs lök, chili, vitlök och ingefära i oljan i en kastrull. Låt gurkmeja och garam fräsa med en stund. Tillsätt tomater och låt puttra under lock ca 20 minuter. Tillsätt kokosmjölk, salt, peppar, koriander eller persilja, potatis och kikärtor. Låt puttra mycket försiktigt ca 5-10 minuter. Se till att potatisen inte kokar sönder.

3 kommentarer:

Anna sa...

Den där grytan har jag också lagat en gång och den var jättegod!! Laga Lätt är världens bästa tidning!

fruktsallad sa...

Ja, den är bra. Jag gillar Allt om mat också! :)

linn sa...

Denna håller jag på att laga just nu. Tack för tipset!