Indisk gryta med mandel och aprikoser
5-6 portioner
ca 1 kg benfritt kött av lamm, nöt eller kyckling
margarin eller olja att bryna köttet och löken i
1 gul lök, hackad
2 tsk curry
1 tsk hel kardemumma
ca 2 kanelstänger
1 stor potatis, tärnad
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl krossade tomater
1 msk tomatpuré
5 dl vatten
1 kalvbuljongtärning
6 aprikoser, klippta
ca 15 mandlar, skållade, skalade och rostade i stekpanna
1 förpackning laga lättgrädde
Skär köttet i bitar om 2*2 cm. Bryn i omgångar i margarin eller olja och lägg över i en större gryta. Fräs löken tillsammans med kryddorna i ytterligare fett och lägg över i grytan. Tillsätt potatis, vitlök, tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärning och låt grytan puttra under lock i ca 1-2 timmar (möjligtvis den längre tiden för nöt). Gör du med kyckling behövs bara ca 20 min. Tillsätt mot slutet klippta aprikoser och mandlar. Rör i grädden innan servering. Låt det bli varmt och smaka av.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar