onsdag 5 november 2008

Vintersallad med variation


Inspirationen till denna sallad kommer från vår Hk-bok. Jag har dock ändrat lite så detta är min version av vintersallad. Gillar man pizzasallad gillar man säkert denna. Barnen kallar den pizzasallad och äter med stor aptit! Skoj! Jag tycker att den blir bäst om den får stå över natten i kylen och gotta till sig, därför gör jag den alltid kvällen innan. Praktiskt med färdig sallad att ta fram till middagsbordet! :) Passar till det mesta!

Vintersallad med variation
4 portioner

1 stor morot, grovriven
1 klyfta vitkål, fint strimlad (med osthyvel om du orkar...)
1 klyfta rödkål, fint strimlad
1 äpple, grovrivet

Om du känner för att variera dig:
1 stor morot, grovriven
1 rejäl klyfta vitkål, fint strimlad
1 paprika, strimlad
1 dl majs
eller
1 dl kikärtor eller bönor

Dressing:
1 msk olivolja
1 msk vatten
2 msk vitvinsvinäger
½ msk flytande honung
salt, peppar

ev rostade solroskärnor

Blanda grönsakerna i en stor skål. Häll över dressingen. Smaka av med salt och peppar. Salladen ska smaka ordentligt. Låt stå i kylen, gärna över natten. Blanda eventuellt i rostade solroskärnor vid servering.

Inga kommentarer: