torsdag 20 november 2008

Kebab med spiskummin, kanel och kardemumma

Det känns som om jag inte jobbar alls... Sonen verkar inte bli bra i magen efter helgen... Igår var det dagis men idag sjukt igen. :(
Köttfärsbiffar och liknande är alltid uppskattat här hemma och dessa "järpar" passade utmärkt på min buffé. De är ganska milda i smaken och för den som vill ha mer hetta kanske lite hackad röd chili skulle passa! Receptet går givetvis att halvera. Kebaben kan med fördel ätas tillsammans med valfri grynsort och en kall yoghurtsås också.

Kebab med spiskummin, kanel och kardemumma
20 st

1 kg lamm- eller nötfärs
2 tsk salt
2 ägg
1 dl mjölk
½ dl ströbröd
1 riven gul lök
3 vitlöksklyftor, pressade
2 tsk malen spiskummin
½ tsk kardemumma
1 tsk malen kanel
2 tsk gurkmeja
1 tsk malen ingefära

Blanda ingredienserna i en bunke. Forma avlånga biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen vid 225 brader ca 12-14 minuter. Kontrollera att de är färdiga.


De gör sig verkligen inte bra på bild, dessa goda kebab. Låt er inte luras, för de är goda! ;)

Inga kommentarer: