fredag 14 november 2008

Fannys örtkyckling allt-i-ett


Nu har jag äntligen testat Fannys örtkyckling från Anna Bergenströms Under Valnötsträdet. Åh, så gott det blev! Detta borde du verkligen testa! Jag tog dock upptinade kycklingklubbor (ja, jag råkade läsa receptet för sent...) och hade ändå rätten inne 50 minuter och det blev jättebra. Jag tog även ett par extra potatisar och minskade ner på olivoljan till en matsked. Hela härligheten serverade jag med en fetakräm och en grönsallad. Här är ursprungsreceptet:

Fannys örtkyckling allt-i-ett
4-5 portioner

4-5 st kycklingklubbor, stora frysta (här tog jag då tinade istället...)
2 msk olivolja till långpannan (jag tog 1 msk)
200 g zucchini, i bitar
2 st rödlökar i klyftor, medelstora
2 st röda paprikor, i bitar
2 st medelstora morötter, i bitar
4 st medelstora potatisar, kan uteslutas (jag ökade till 6 st)
15 st svarta oliver
8 st vitlöksklyftor, skalade
2 tsk flingsalt
svartpeppar ur kvarn
1 msk timjan, torkad
1-2 tsk rosmarin, torkad
2-3 dl torrt vitt vin
2 msk olivolja (jag tog 1 msk)

Ta fram en stor ugnslångpanna och smörj den lätt med olivolja. Lägg i kycklingklubborna och alla grönsakerna i stora bitar. Morötterna kan skäras i långa bitar, squash och paprika likaså. Rödlöken skärs i klyftor. Om du vill ha potatis med (gott!) så skala den och skär i båtar på längden. Strö över oliverna och hela vitlöksklyftor. Smula över.
Salta och peppra rätt rejält. Strö över torkad timjan och rosmarin. Häll på vinet och avsluta genom att ringla över lite olja.
Sätt in i 200° ugnsvärme i 50–60 minuter (jag hade 50 min). Sänk eventuellt värmen mot slutet.

4 kommentarer:

Petra sa...

Aha - känner igen detta recept från Tasteline (jobbar där =) En riktig favorit!!

Anonym sa...

mmmm, vad gott med kyckling!

Nina sa...

Det ser jättegott ut!

Gott och blandat sa...

Vad gott det ser ut! :-)