onsdag 26 mars 2008

Paj med getost, paprika och pumpafrön


Jag fortsätter med min påskbuffé... ;) På en buffé (och då inte bara till påsk...) passar det bra med en paj. Jag testade en getostpaj från boken Saras kök. Den blev mycket god och kommer definitivt att göras igen! I originalreceptet skulle det vara tre paprikor, men jag tog två paprikor och några färska champinjoner i stället.

1 pajform

Deg:
50 g smör
1 dl kesella
3½ dl vetemjöl
1 ägg
2 msk vatten
½ tsk salt

Hacka ihop smör, kesella, mjöl, ägg, vatten och salt, gärna i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform eller springform. Ställ kallt medan fyllningen förbereds.

Fyllning:
1 rödlök
2 paprikor i olika färger
3 stora färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
½ msk olja
2 tsk torkad timjan
ev 1 krm kajennpeppar (jag tog inte det)
1 tsk salt
1 krm peppar
3 ägg
3 dl mjölk
200 g chèvre (utan kant)
1 dl pumpakärnor

Skala och hacka löken. Skär paprikan i tärningar. Skär champinjonerna i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Stek allt i oljan tills det mjuknat. Tillsätt timjan, kajennpeppar, salt och peppar.

Vispa ihop ägg, mjölk och smulad chèvre. Häll grönsakerna och äggblandningen i pajskalet. Strö över pumpakärnor. Grädda i nedre delen av ugnen, vid 200 grader, ca 45 minuter tills äggsmeten stelnat och pajen fått fin färg.

1 kommentar:

Anonym sa...

Getost är så gott. Ska definitivt testa denna paj. Ha det bra och njut av din resterande ledighet.
Kram!