torsdag 13 mars 2008

Filoknyten


När pappa var här i helgen gjorde jag små filoknyten till förrätt. Mums. Paketen blir så frasiga och goda. Filodeg är nyttigt så det kan man äta med gott samvete. ;) Man kan ju fylla dem med vad man vill, men jag gjorde såhär:

Till 9 knyten

3 filodegsark, som du skurit i tre delar på längden

½-1 dl trattkantareller från frysen
lite margarin
100 g färskost med chèvre, light
½ dl mini fraiche
1 tsk kycklingfond
lite rapsolja

Fräs kantarellerna i lite margarin. Rör i de andra ingredienserna. Låt svalna.

Lägg lite fyllning längst ner på en degremsa. Vik över hörnet så att det bildas en trekant över fyllningen. Sedan viker du fram och tillbaka tills remsan tar slut. Svårt att förklara... Lägg på en plåt och pensla med olja. Grädda i ugnen, vid 225 grader, ca 5-10 min (men akta så de inte får för mycket färg!). Servera med lite gröna blad.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh va gott det låter!

fruktsallad sa...

Ja, lite pilligt att göra men det kan det vara värt!

lillon sa...

man blir ju hungrig