Detta är en variant av den vanliga potatisgratängen. Jag tycker att den smakar så gott med örterna och den smakrika osten. Jag brukar välja getost, men det går lika bra med feta eller lagrad ost.
4 portioner
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
ca 10 potatisar
1½ -2 dl hackad persilja
1 tsk torkad timjan
2-3 vitlöksklyftor
ca 10 potatisar
1½ -2 dl hackad persilja
1 tsk torkad timjan
6 st soltorkade tomater i marinad, hackade
1 - 1½ tsk salt
1½ krm grovmald svartpeppar
150 g chèvre
1 - 1½ tsk salt
1½ krm grovmald svartpeppar
150 g chèvre
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl riven ost till gratinering
1 dl riven ost till gratinering
ev lite mer grädde eller mjölk att späda med
Sätt på ugnen på 200 grader. Hacka lök och vitlök. Skala och skiva potatisen tunt, t ex i en matberedare. Varva potatis, lök, vitlök, örter, tomater, salt, peppar och ost i en ugnssäker form. Häll på grädden. Strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen tills gratängen har fin färg och potatisen är mjuk, ca 45 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar