Tog fram kyckling idag och tänkte prova ett Bufférecept, men var inte sugen på det så jag tog till vara på lite ädelost jag hade i kylen. Tänk vad mycket smak en liten bit ger. Gott! Pasta till för det ville barnen ha. Och balsamrostade rotsaker (jag älskar grönsaker i ugnen, kan äta det VARJE dag). Tyvärr blev det ingen bild idag...
Ca 4 portioner
4 kycklingfiléer, i bitar
1 liten gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
2 dl vatten
1 msk kycklingfond (går naturligtvis bra med hönsbuljongtärning)
1 dl laga lätt-grädde
ca 40-50 g ädelost av något slag
1 päron, tärnat
peppar
ljus maizena, ev
Stek kyckling och lägg över i en gryta. Lägg i lök och vitlök, fräs ev innan. Tillsätt vatten och fond och låt puttra 10-15 min. Tillsätt grädden och puttra ytterligare 5 min. Lägg i osten och päronet och puttra någon minut. Red av med maizena.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar