tisdag 29 januari 2008

Dinkelsallad med linser, svamp och avokado

Idag blev det en jättegod lunchsallad. Jag hade köpt hem hel dinkel för första gången. Kokade enligt förpackningen och tog lite till min sallad. Gott! Man kan ju ta bulgur eller quinoa om man vill. Sedan får man helt enkelt blanda i sånt man tycker om och så mycket man tycker är lämpligt...

Till en stor lunchsallad

ett par skedar kokt hel dinkel
1 dl färdigkokta linser (eller bönor)
4 färska champinjoner, skivade
1 tsk olja
några bitar broccoli
några haricot verts
lite hackad rödlök
en bit paprika, skuren i bitar
några körsbärstomater
2 tsk balsamvinäger
salt, peppar
färsk bladspenat
½ avokado

Lägg dinkel och linser i en skål eller matlåda. Blanda i svampen som du fräst i lite olja och kryddat med salt och peppar. Koka broccoli och haricot verts och blanda i skålen tillsammans med rödlök, paprika och körsbärstomater. Blanda i balsamvinäger och krydda med salt och peppar. Vänd i lite spenat och avokado skuren i tärningar precis innan servering. Servera ev med lite bröd.

Inga kommentarer: