söndag 6 januari 2008

Currykyckling med kanel och kardemumma


Mmm, dessa ljuvliga smaker! Skulle kunna äta sånt här jämt! :) Tyvärr är barnen lite skeptiska, men det kanske kommer... Jag testade för första gången mathavre och det var riktigt gott. Men lite klurigt hur det skulle se ut när det var färdigt och sådär. Man lär sig nog!
4 portioner

1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 morot, tärnad
4 kycklingfiléer, strimlade
lite margarin att steka i
1 tsk curry
½ tsk kanel
½ tsk kardemumma
2 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
1 burk mini fraiche
2 msk russin
4 torkade aprikoser, klippta i bitar

Fräs lök, vitlök och morot i en gryta. Strö över kryddorna och låt dem fräsa med en stund. Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna vid sidan om och lägg i grytan. Tillsätt vatten, tomatpuré och buljong och låt puttra ca 10 minuter. Tillsätt mini fraiche och puttra ytterligare 10 minuter. Tillsätt mot slutet russin och aprikoser.

1 kommentar:

linda sa...

hallå! åh vad sugen på mat man blev på den här sidan då!! jag har oxå en blogg trindalinda.blogg.se
skickade brev i dag...