söndag 23 november 2008

Spenat- och grönsaksröra med feta (Palak paneer)


Tidningen Laga Lätt hade en indisk buffé i nr 11/08 och några av rätterna gjorde jag till min buffé. Denna blev mycket populär, fast jag inte trodde det från början (bra inställning va?!). I många indiska rätter ingår en färskost som heter paneer eller panir. I receptet är den osten ersatt med fetaost.

Spenat- och grönsaksröra med feta (Palak paneer)
4-6 portioner

1 gul lök, finhackad
2 cm färsk ingefära, riven
1 morot, fint tärnad
1 tsk malen spiskummin
1 msk rapsolja
1-2 tsk curry
1 tsk kanel
1 tsk chilipulver
1 paket tinad fryst bladspenat (400 g)
½ tsk salt
½ burk krossade tomater (à 400 g)
½ dl matlagningsgrädde
200 g tärnad fetaost

Fräs lök, ingefära och morot med spiskummin i oljan. Tillsättt curry, kanel och chilipulver. Rör om. Lägg i spenat, salt och tomater. Småputtra ca 10-20 minuter. Häll i grädde och rör om. Rör ner fetaosten precis före servering.

1 kommentar:

Hanna sa...

Jag måste ta och ordna en indisk middag snart.... Allt ser så gott ut!!