onsdag 26 november 2008

Naanbröd


Naanbröd är indiskt och fungerar fint till den kryddiga maten. Här testade jag ett recept från Bonniers kokbok. Brödet blev väldigt gott, men gör jag det igen tror jag att jag gör bröden något mindre.

Naanbröd
6 st

25 g jäst
1½ dl vatten
1½ dl naturell yoghurt
1 stort ägg
2 msk olja
2 tsk strösocker
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
ca 8 dl vetemjöl

Till pensling:
vatten
sesamfrön

Finfördela jästen i en bunke. Ljumma vatten och yoghurt till 37 grader (latmasken jag tog kall degvätska och degen fick jäsa längre - gick toppenfint!). Häll vätskan över jästen och rör om. Tillsätt ägg, olja, socker och salt.
Blanda bakpulver och vetemjöl. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen smidig. Låt jäsa 60 min under bakduk.
Sätt ugnen på 250 grader. Dela degen i sex delar och platta ut delarna till droppformade kakor. Pensla med vatten och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 6-8 minuter.

6 kommentarer:

Anonym sa...

hej vännen! Allt låter såå himla gott, och ser ännu godare ut på bild =)

kramis

Familjen Granath sa...

Hej vännen säger jag också:) hur mår ni nu? Hoppas allt är bättre och ni är pigga och krya. Vi har det bra, men ibland råder kaos!!! Var det kaos för er också det ibland då barnen var mindre eller är det bara vi som känner så? Som tur är kommer mamma hit några ggr i veckan, hjälper att passa barn, stryka och handla. Guld värt. vi ångrar verkligen inte flytten, vad hade vi fått för hjälp i Solna? Jobb och barn är faktiskt jätte bra. Elin sover oroligt som hon alltid gjort, men Ina sover kanon. 12 h i natt och fortsätter sova nu..hi hi vad barn är olika. Elin pratar, dansar och sjunger för fullt. Hon är jätte duktig om jag får skryta lite... Ja ja ha en kanonhelg. Vi ska ta det lugnt då vi hade gäster förra helgen. Lite adventsfika på söndag med barndomsvänner bara..

kram och hälsa!

ps när kommer ni...längtar...

Familjen Granath sa...

Glömde skriva att du såklart bloggar godsaker hela tiden. Duktig och flitig som du är:)

Anonym sa...

Låter jättegott! :)

Sanne sa...

Hittat din blogg precis och gillar den. Är vegetarian. Älskar även livets goda såsom efterätter och kakor.Men jag undrar? Om jag vill skriva ut ETT recept, hur vet jag då vilken sida det ska stå i utskrift så jag inte skriver ut t.e.x alla 40. Är inte särskillt duktig på datorer...

fruktsallad sa...

nina: heej. Ja, det är verkligen gott oxå. Du får testa! :)

familjen granath: jag har svarat dig hos dig... Kram!

Unga morsan: Det var det också! :)

Susanne: Kul att du hittat hit! :) Jag brukar markera texten jag vill skriva ut och sedan kryssa i att jag vill skriva ut markerad text i rutan som kommer upp när jag ska skriva ut. Alternativt markerar jag texten och klistrar in i ett Word-dokument och skriver ut det sen! Lycka till!