tisdag 11 november 2008

Kryddig fiskgryta med chapati

Egentligen skulle det enligt Arla vara en fisksoppa, men så tänkte vi att eleverna skulle få göra en gryta istället och då gjorde vi om receptet lite. Familjen fick bli försökskaniner. Jag serverade med chapati och basmatiris och det uppskattades av familjen! :)

Kryddig fiskgryta med chapati
4 portioner
400 g vit fiskfilé, t ex sej
10 cm purjolök, strimlad
1 vitlöksklyfta, hackad
½ msk margarin
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipeppar
1 tsk mald spiskummin
1 hönsbuljongtärning
5 dl vatten
1 dl röda linser
1 dl Kelda lagalätt
ev salt, peppar

Skär fisken i bitar. Lägg åt sidan. Fräs purjolök och vitlök i margarinet tillsammans med kryddorna. Tillsätt vatten, buljongtärning och linser. Koka på medelvärme under lock tills linserna mosat sig. Tillsätt grädde och fisk och sjud ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Chapatibröd är gott till en kryddig indisk gryta. Detta recept kommer från Arla. Snabbt och enkelt! Överraska med nybakt bröd till middagen.

Chapati
10 st

2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl yoghurt naturell (jag hade dock fil och det blev bra!)

Blanda mjöl, bakpulver, salt och yoghurt till en deg. Knåda den smidig. Dela degen i 10 bitar och kavla ut till tunna, tefatsstora kakor på mjölad bänk. Grädda bröden i en torr, het stekpanna ca 1 min per sida. Lägg bröden efterhand på hög under en handduk. Serveras nygräddade med smör.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för din kommentar, alltid lika kul att få sånt.

Intressant med detta indiska bröd, kanske ska jag prova göra dem nästa gång då jag har Tandori kyckling. Tack för tipset!

Nadja

Hanna sa...

Den där fiskgrytan lät supergod!

Anonym sa...

mm, nu blev jag faktiskt sugen på fisk, och det är inte så ofta :)

Anonym sa...

Chapati ska jag baka vid tillfälle, tack för tipset! :)