söndag 9 november 2008

Bovetegröt


Jag älskar gröt och måste ha det varje morgon. I helgen har jag ätit bovetegröt för första gången! Det var gott och jag kommer säkerligen göra det igen. Jag gjorde gröten på helt bovete, men jag ska även testa krossat också. Jag serverade med päron, fikon, solrosfrön och lättmjölk - en favvokombination till gröten.

Bovetegröt
1 portion

½ dl helt bovete
knappt 2 dl vatten
lite salt

½ tärnat päron
1 torkat fikon, klippt
1 msk solrosfrön, rostade

Koka upp vatten och skölj bovetet. Skölj sedan i kallt vatten och lägg bovetet i en kastrull. Tillsätt vatten och lite salt. Koka ca 10 min, rör om då och då. Låt gärna stå några minuter innan servering.

2 kommentarer:

Anonym sa...

gott! =)

meadagar sa...

Bovetegröt är gott! Speciellt bra smakar det med färsk frukt till. Därför är det en riktig sommarfavorit, men ska nog laga det snart igen. Är dock lite känslig om boveten inte är tillagad på "rätt" sätt.
Hoppas allt är bra med dig!
Kram!