onsdag 25 mars 2009

Våffeldagen

Idag har jag haft en hemmadag eftersom sonen varit sjuk. Nu är han dock pigg och det blir förskola i morgon.

Eftersom det är våffeldagen idag testade jag att göra egna våfflor (för första gången tror jag!) :) Först åt vi potatissoppa med palsternacka och blomkål. Gott! Därefter blev det våfflor (oh, så kladdigt och meckigt det var tyckte jag...). Hittade ett recept från Allt om Mat:

Hemlagade frasvåfflor
ca 8 våfflor

3 dl vetemjöl (jag bytte ut 1 dl mot havrekli)
1 tsk bakpulver
4 dl mjölk
100 g smör, smält och avsvalnat

Tillbehör:
Vispad grädde och sylt

Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Häll i hälften av mjölken och blanda till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och smöret.

Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen med smält smör till första omgången. Lägg på 3/4-1 dl smet, bred ut och grädda våfflorna gulbruna. Servera genast med grädde och sylt.

Åt du våfflor på våffeldagen?

6 kommentarer:

Anonym sa...

ja, vi åt våfflor. men vi köpte pulver...

kram hillis

fruktsallad sa...

kul att se dig, gumman! Hoppas att allt är bra med dig! Kram!

Anonym sa...

nope, inga våfflor för min del!

ang. stegen så står och går jag ju hela dagarna på jobbet- vi har dessutom en rätt stor butik, så på en heldag blir det mååånga steg bara där :)

Familjen Granath sa...

Ja många mums! Har ett dubbeljärn hemma så det går snabbt!

Anonym sa...

Tyvärr inga våfflor för min del igår, då våffelgärnet inte kommit med i min flytt! Får allt ta & köpa mej ett nytt, våfflor är ju underbart : ) !

Anonym sa...

Vi åt våfflor på personalmötet på jobb både till huvudrätt o efterrätt.

Först hade vi en röra på cream fraich, rökt lax, räkor o kaviar, rödlök o dill på dem. Sen kunde man välja mellan hallon/björnbärssylt el jordgubbsylt o grädde. Så gott, funderar på o göra våfflor till lunch också.