söndag 1 mars 2009

Fullkornslasagne med paprikakeso


Igår blev det en ljuvligt god lasagne till lördagsmiddag. Lasagne och ett glas rött vin - kan det bli bättre? :) Inspirationen fick jag från Arla och jag gjorde några små förändringar. Lade till färska champinjoner som jag fräst innan. Och använde min egen köttfärssås från frysen. Det blir verkligen snabbmat om man har köttfärssåsen färdig.

Fullkornslasagne med paprikakeso
4 port

1 sats köttfärssås på 400 g färs, kanske denna?

500 g keso grillad paprika
ca 8 färska champinjoner, skivade och frästa
1 dl svarta oliver, urkärnade
ca 8 lasagneplattor, fullkorn
1-2 dl riven ost, mager och lagrad

Sätt ugnen på 225°. Gör köttfärssåsen eller värm den om du tar från frysen. Rör i keso, champinjoner och oliver. Varva sås och lasagneplattor i en ugnssäker form. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt lasagnen gärna stå en stund innan serveringen. Servera med sallad.

4 kommentarer:

KarinW sa...

Jag har ju aldrig testat keso i lasagne men det ska bli, tack för tipset!

Anna sa...

Oj, det där låter verkligen superjättegott och måste absolut testas!

Anonym sa...

hej malin! Denna ska jag göra senare i veckan. låter kanon. och jag har börjat äta lite nyttigare och denna tycks ju vara bra. plus barnvänlig. kram kattis

fruktsallad sa...

karin: Det är en riktig höjdare! Så smidigt också om man inte orkar göra ostsåsen.

Anna: det tycker jag verkligen att du ska göra! :)

Kattis: Bra när man hittar barnvänliga rätter med! Kul att höra ifrån dig! :)