Italiensk pastagratäng med kassler
4-5 portioner
Tomatsås:
1 liten gul lök, finhackad
1 burk tomater
½ tsk salt
peppar
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk basilika
1 tsk oregano
1 tsk timjan
2 msk tomatpuré
Koka upp ingredienserna till tomatsåsen och låt puttra 10-30 minuter (ju längre desto godare!).
Ostsås:
2 dl hönsbuljong
2 dl mjölk av valfri sort (jag använde lätt och det gick utmärkt!)
2 msk maizena ljus redning
50 g lagrad ost, gärna 17%
2 dl mjölk av valfri sort (jag använde lätt och det gick utmärkt!)
2 msk maizena ljus redning
50 g lagrad ost, gärna 17%
Koka upp buljong i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt det puttra några minuter. Tillsätt redning och puttra ytterligare några minuter innan osten tillsätts. Ta såsen från värmen och rör tills osten smält.
Dessutom behöver du:
400 g kassler
300 g fullkornspasta
1 burk kronärtskockshjärtan
6 inlagda soltorkade tomater
2 ägg
1 dl riven ost
Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan.
Skär kronärtskockor, kassler och soltorkade tomater i bitar. Blanda med pastan och lägg i en form. Rör ihop äggen med ostsåsen och tomatsåsen. Blanda såsen med pastan. Strö över riven ost.
Gratinera mitt i ugnen ca 20-30 minuter. Servera med grönsaker.
1 kommentar:
Ser kanongott ut! Gratänger brukar uppskattas av hela familjen!
Skicka en kommentar