måndag 23 mars 2009

Tacokryddad kycklinglasagne


Gårdagens middag bestod av en kycklinglasagne från Ica. Mycket gott tyckte hela familjen! Jag bytte ut en lök mot purjolök. Dessutom använde jag både broccoli och blomkål (det stod enbart broccoli i recepet) som jag förkokade innan jag skar ner det i mindre bitar som fick fräsa med i pannan.

Tacokryddad kycklinglasagne
4-5 portioner

500 g kycklingfilé
1 gul lök, fint hackad
ca 15 cm purjolök, strimlad
några buketter av vardera blomkål och broccoli, förkokade och skurna i mindre bitar
1 röd paprika , hackad
2 påsar taco kryddmix (à 40 g)
1 1/2 dl vatten
2 dl minifraiche
200 g färskost, light (av philadelphiatyp)
2 dl lättmjölk
ca 9 lasagneplattor
1 dl riven lagrad mager ost

Sätt ugnen på 225°C. Skär kycklingen i lillfingerstora strimlor. Stek kyckling och grönsaker i 1 msk olja i 5 minuter. Tillsätt taco kryddmix och vatten. Rör i minifraiche, färskost och mjölk. Koka upp kycklingragun och låt puttra några minuter.
Täck bottnen på en ugnssäker form, ca 20x30 cm, med ett tunt lager kycklingragu. Lägg på ett lager lasagneplattor. Varva ragu med plattor. Avsluta med ett lager ragu. Strö över osten. Ställ in i ugnen i ca 25 minuter. Servera med en grönsallad med vinägrett.

5 kommentarer:

Anonym sa...

låter smarrigt!

Hanna sa...

Mmm, måste testa!

Anonym sa...

Den såg oerhört smarrig och krämig ut ! Jag tror aldrig jag käkat kycklinglasagne .. Får nog göra det framöver :)

Anonym sa...

Vilket roligt och annorlunda recept. Kul att variera tacossmakerna, låter helt klart värt att testa! /Sofia

Anonym sa...

Det där ser himla gott ut, har nog blivit bjuden på något liknande där dom hade torlillabröd ist för lasangeplattor.