torsdag 12 mars 2009

Citron- och basilikadoftande rotfrukter


Svängde ihop en god liten rätt idag. Rotfrukterna passar som en god lunchlåda tillsammans med en klick keso eller som tillbehör till en bit lax eller kyckling. Komplettera med exempelvis matvete eller quinoa om du vill det.

Citron- och basilikadoftande rotfrukter
4 portioner

1 stor morot
1 stor palsternacka
1 squash
10 färska champinjoner
1 röd paprika
1 liten bit rotselleri
1 liten bit kålrot
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger, ljus

1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
½-1 rödlök, strimlad
1 citron, rivet skal
2-3 msk fryst basilika
salt, peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rotfrukterna och grönsakerna i bitar. Lägg i en bakplåtspappersklädd långpanna och blanda med olja och balsamvinäger. Rosta i ugnen ca 30-20 minuter.

Blanda rotfrukterna med kikärtor, rödlök, citronskal och basilika. Salta och peppra. Servera.

Förslag på annat gott som passar att ha i:

- Soltorkade tomater i strimlor
- Fetaost
- Avocado i tärningar
- Valnötter, cashewnötter, solrosfrön eller hasselnötter

Inga kommentarer: