tisdag 17 mars 2009

Toscapäron


Det här är en gammal klassiker som är väldigt god och framför allt väldigt enkel att göra. Receptet kommer från Vår Kokbok.

Toscapäron
6 portioner

1 burk päronhalvor

Toscaglasyr (jag gjorde dubbel sats):
ca 50 g flagad mandel (eller ca 1 dl hackade nötter/mandel)
50 g margarin eller smör
3/4 dl socker
1 msk vetemjöl
2 msk mjölk

Sätt på ugnen på 225 grader. Lägg frukhalvorna på ett ugnssäkert fat.

Smält fettet i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp under omrörning och häll glasyren över frukten. Grädda i mitten av ugnen tills ytan fått vacker färg, ca 10 min. Servera dem ljumma med vaniljglass eller vispad grädde.

2 kommentarer:

lina sa...

Toscapäron gjorde alltid min pappa när jag var yngre...toscasmeten är godast så det ska vara mycket av den:)

fruktsallad sa...

Mm, jag tänkte att jag gör dubbel sats just därför! :) Mums!