Det här är en gammal klassiker som är väldigt god och framför allt väldigt enkel att göra. Receptet kommer från Vår Kokbok.
Toscapäron
6 portioner
1 burk päronhalvor
Toscaglasyr (jag gjorde dubbel sats):
ca 50 g flagad mandel (eller ca 1 dl hackade nötter/mandel)
50 g margarin eller smör
3/4 dl socker
1 msk vetemjöl
2 msk mjölk
Sätt på ugnen på 225 grader. Lägg frukhalvorna på ett ugnssäkert fat.
ca 50 g flagad mandel (eller ca 1 dl hackade nötter/mandel)
50 g margarin eller smör
3/4 dl socker
1 msk vetemjöl
2 msk mjölk
Sätt på ugnen på 225 grader. Lägg frukhalvorna på ett ugnssäkert fat.
Smält fettet i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp under omrörning och häll glasyren över frukten. Grädda i mitten av ugnen tills ytan fått vacker färg, ca 10 min. Servera dem ljumma med vaniljglass eller vispad grädde.
2 kommentarer:
Toscapäron gjorde alltid min pappa när jag var yngre...toscasmeten är godast så det ska vara mycket av den:)
Mm, jag tänkte att jag gör dubbel sats just därför! :) Mums!
Skicka en kommentar