fredag 31 oktober 2008

Soppa med röda linser, kyckling och curry


Till lunch har jag ätit resterna från en toppengod soppa vi åt igår. Egentligen hade jag tänkt göra denna från Arla, men som vanligt måste jag fundera vidare och testa... Sonen slevade snabbt i sig två portioner och maken tog med glädje om. Dottern verkar inte gilla soppa alls som synd är, men den tiden kommer väl...

Soppa med röda linser, kyckling och curry
4 portioner


1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 sötpotatis, skalad och fint tärnad
1 msk rapsolja
1 msk curry
1 tsk spiskummin
1 förpackning passerade tomater (à 500 g)
1 msk tomatpuré
8 dl vatten + ev 1 dl till om du tycker soppan blir för tjock
3 hönsbuljongtärningar
2 dl röda linser
ca 200 g kycklingfilé, skuren i små bitar
salt, peppar

Fräs lök, vitlök och sötpotatis i oljan i en kastrull. Tillsätt efter ett par minuter curry och spiskummin. Efter ytterligare ett par minuter: tillsätt tomater, tomatpuré, vatten och hönsbuljongtärningar. Låt koka upp och puttra ca 10 minuter under lock på svag värme. Tillsätt linser och kyckling och låt koka 20-30 minuter tills linserna mosat ihop sig. Smaka av med salt och peppar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

mm, vad gott med soppa.. fast det äter vi aldrig här.. =/

vet inte ens om jag har provat linser någongång- borde göra det!

kram

M sa...

åå det här ska jag testa.. letade ett gott sopprecept

fruktsallad sa...

nina: vi har en soppdag i veckan plus att jag äter soppa till lunch minst ett par gånger i veckan!

Magdalena: då kan du finna en del här! :)