onsdag 29 oktober 2008

Rostad havregrynsgröt med kardemumma


Åh, vilken god gröt det blev till frukost idag. Jag sökte på gröt på nätet eftersom jag känner att jag vill variera gröten lite. Hittade denna variant på ett flertal sidor och bestämde mig för att testa. Väl godkänt! :) Jag rostade havregryn och kardemumma igår kväll och tillagade sedan gröten i mikron nu på morgonen. Serverade med hallon och rostade solrosfrön. Lite mjölk också. Mums!

Rostad havregrynsgröt med kardemumma
1 portion

1 dl fiberhavregryn
1/2 tsk malen kardemumma
2,5 dl vatten (jag tog 2 dl när jag gjorde i mikron)
1 liten nypa salt
1 msk krossat linfrö
1/2 dl färska eller frusna blåbär, hallon eller andra bär
1 msk och/eller solrosfrön

Rosta havregryn och kardemumma i torr kastrull på hög värme i någon minut tills det börjar dofta. Skaka då och då under tiden. Tillsätt linfrön, vatten och lite salt. Sänk värmen och koka i tre minuter. Rör om då och då. Häll upp gröten i en skål, toppa med bären medan den fortfarande är rykande het. Strö över frön. Servera med kall mjölk.

5 kommentarer:

Nina sa...

oj, det såg gott ut!
jag som aldrig äter gröt- man kanske skulle prova!?

Molly sa...

aatt rosta grynen ger så mycket mer smak:) det är så gott :)

ha en fortsatt bra dag:)

fruktsallad sa...

nina: jag kan inte leva utan min gröt. Är helt beroende! Testa vettja!

molly: ja, verkligen! Ha det bra du med!

lina sa...

Låter riktigt gott det där!

Nadja sa...

Det ser väldigt gott ut. Tack för tipset.